HTI-RVS Ede

RVS trapleuningen ‘to the next level’!

×
Metro amsterdam rvs trapleuning

Ga terug naar alle projecten

RVS trapleuningen ‘to the next level’!

Bij HTI-RVS ontvingen we een tijdje terug een aanvraag voor een bijzonder project van aannemer Hegeman Bouw en Infra. Het renoveren van de trapleuningen van de Metro Oostlijn in Amsterdam (Renovatie Oostlijn 2016-2019). We ontwikkelden en plaatsten de RVS staanders, alsook de trapleuningen. ‘Dit met oog voor detail’, aldus projectontwikkelaar Group A Architects.

Locatie: Metro Amsterdam
Soort project: RVS trapleuning

Brutalistische gebouwen

De metrostations van Amsterdam kenmerken zich door het gebruik van veel beton. Brutalistische gebouwen, zoals ze ook wel genoemd worden. Bij het kiezen voor een sloop of renovatie is de keuze vanuit milieuoogpunt al snel gemaakt. En ook voor het behoud van erfgoed heeft renoveren de voorkeur. Met een sterk architectonisch plan behouden gebouwen hun glorie en charme, maar wel met een hedendaagse update.

Trapleuningen vervangen

En daar kwam dan vanuit architectenbureau Group A Architects het krachtige idee om de trapleuningen van de metrostations te vervangen door 3000 meter RVS leuningen en staanders in combinatie met deels houten leuningen. De bouw van metrostation Holendrecht was op dat moment al ver gevorderd, dus hebben we met spoed een prototype ontworpen van een stukje leuning. Vervolgens konden we beginnen met de gefaseerde uitvoering van de renovatie van de Oostlijn, wat in totaal 16 metrostations betreft met meerdere in- en uitgangen.

Monteren in massief betonnen wanden

Een bijzonder project voor HTI-RVS, omdat we te maken kregen met massief betonnen wanden en dubbel geharde tegels. Hierbij moet je kwaliteit waarborgen en daarnaast ervoor zorgen dat de leuningen netjes weggewerkt zijn in dit harde materiaal. Om de lassen weg te werken hebben we hoogwaardige oplossingen bedacht, met een aantal leuningen die zelfs voorzien werden van ledverlichting. Functioneel en perfect voor een exclusieve uitstraling. De opdrachtgever is er blij mee, een project waar we trots op zijn!

RVS beste keuze voor buiten

In eerste instantie was het plan om de leuningen voor buiten uit hout te vervaardigen. Al snel kwam daar de keuze voor het weersbestendige materiaal RVS. En daar zijn wij natuurlijk fan van! Een prachtige uitstraling en materiaal dat goed bestand is tegen allerlei invloeden. We hebben de betreffende trapleuningen geproduceerd en gemonteerd op de reeds door ons aangebracht steunen.

Veilig werken langs de Metro

Het was overigens niet alleen een bijzonder project voor ons dankzij het unieke ontwerpersplan en de speciale uitvoering. We moesten er uiteraard ook voor zorgen dat we veilig zouden werken. Dat is natuurlijk altijd belangrijk, maar bij een project waarbij je langs de metrolijn aan de slag gaat staat veiligheid extra hoog in het vaandel. We hebben ons gehouden aan het voorschrift Veilig Werken Metro (railAlert) en ons VCA-certificaat behaald om de veiligheid te waarborgen.

Hoogwaardig gepolijst RVS

Wij stappen voortaan met plezier de metro van omgeving Amsterdam in. Onze hoogwaardig gepolijste RVS trapleuningen en staanders in combinatie met ledverlichting sprankelen ons toe. We raden zo’n functionele eyecatcher trapleuning dan ook aan iedereen aan. En natuurlijk maken we ze voor u ook op maat. Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen voor uw RVS-project? Alle wensen, ideeën en gedachtespinsels zijn welkom, niets is ons te gek!

Neem contact op

Ga terug naar alle projecten

Zij gingen je voor

Klantervaringen

Mooi en vakkundig maatwerk. Eddie denkt goed mee en is de uitdaging aangegaan om ons aanrechtblad nog mooier te maken dan we zelf hadden bedacht! Dank je wel.

– Arjan Simons

Experts in RVS maatwerk! Balustrades, vloerluiken, trappen, allemaal met oog voor detail gefabriceerd en gemonteerd door vakmensen.

– Richard Fielt

De mensen van HTI hebben een práchtige trapleuning voor ons gemaakt…echt vakmanschap, met aandacht gemaakt, mooi strak. Wij zijn erg blij

– Thea Poesie